Ved at bruge denne side acceptere du samtidig Brugbarts og vores partneres brug af cookies.

Læs mere

Hvorfor det er Vigtigt at Opdatere

Hvorfor det er så vigtigt, at man installere de sidste nye opdateringer.

Redigeret: 2012-04-04 02:14

Mange brugere forstår ikke hvorfor de skal opdatere deres programmer - inkluderende deres browser og operativsystem. Men opdateringer kan have mange fordele, og har meget sjældent nogle medfølgende ulemper!

Opdateringer tilføjer ofte nye funktioner til programmer, retter fejl, eller optimere programmer på computeren så de køre hurtigere - men de kan også rette sikkerhedshuller, som ellers kunne blive udnyttet af malware.

Det er vigtigt at Opdatere

Hvis ikke din software er opdateret, kan du være ekstra sårbar overfor malware - inkluderende virus og hacker angreb!

Ting som browser og Antivirus program er derfor ekstra vigtigt, at holde opdateret. Det skal dog også siges, at mange også vil kunne klare sig helt fint uden beskyttelse, men det er normalt kun de erfarne brugere.

Ulemper ved at opdatere

Mange brugere kan opleve, at eventuelle ændringer på et programs brugerflade, er svære at vænne sig til. Det kan dog hurtigt føles lettere, hvis de er bevidste omkring, at det grundlæggende stadig er det samme program de arbejder med.

Noget af det vigtigste at holde opdateret er Web-browseren på computeren, på mange computere er det stadig Internet Explorer - men det er problematisk fordi Microsoft sjældent opdatere deres browser, og ofte har begrænset deres opdateringer til de brugere som har den sidste nye version af windows.

Mange brugere vælger ikke at opdatere deres browser, fordi brugerfladen i browseren ofte har ændret sig - eller fordi de ikke bryder sig om den nye brugerflade. Det er dog noget man hurtigt lære, og vil da i de fleste tilfælde også være en dårlig begrundelse for at holde sig tilbage - det er jo ikke brugerfladen i browseren du skal bruge, men derimod de hjemmesider du bruger - derfor er brugerfladen i selve browseren blevet så kraftigt minimeret.

Links

  1. Liste over anbefalede Browsere