Ved at bruge denne side acceptere du samtidig Brugbarts og vores partneres brug af cookies.

Læs mere

PC Fryser

En vejledende artiklen der forklare de mest almindelige årsager til en PC fryser.

Redigeret: 2012-04-08 00:02

De mest almindelige årsager til en PC fryser er, overophedning, og problemer med grafikkort - men det kan også være fordi computeren er blevet inficeret med Malware, det er er dog mere sjældent.

Læs også: Skærm og Mus fryser fast

Overophedning

En af de mest almindelige årsager til en PC Fryser, er overophedning - ofte på grund af støv og skidt der har samlet sig igennem tiden. Skidtet har en isolerende virkning, som føre til en temperatur stigning - og det er ofte nok til at computeren fryser fast, særligt når den køre krævende spil eller programmer.

Ofte vil det hjælpe at rense computeren fra skidt - det er dog en dårlig idé at støvsuge den, da det kan skade komponenter i computeren - rens den i stedet forsigtig.

Men der kan være flere årsager til overophedning, og de kan også hjælpe hinanden - eksempelvis er en dejlig varm sommer dag + støv, en vild dårlig kombination!

Defekt Hardware

En computer der fryser kan også være tegn på et defekt Bundkort, Grafikkort, CPU, eller Ram. Det bliver virkeligt svært at finde frem til fejlen, hvis det viser sig at være flere ting som er årsag til problemet - det sker dog sjældent - og for det meste vil man også opleve at computeren bare genstarter, viser en blå skærm, eller tilsvarende fejlmeddelelser.

Der findes programmer der kan teste dine ram, eksempelvis memtest86, som er freeware - til stress test af CPU kan man bruge Prime95.

Links

  1. Computer Hjælpen