Ved at bruge denne side acceptere du samtidig Brugbarts og vores partneres brug af cookies.

Læs mere

Passiv Indkomst – er det Muligt?

Hvordan opnår man en passiv indkomst? Er det overhovedet muligt?

Redigeret: 2015-05-17 18:06

G15 keyboard with red backlight.

Et af de emner der bliver omtalt meget i blandt hjemmeside ejere, er passiv indkomst, som i princippet er indkomst du har, uden at du går på arbejde. Helt passiv er den dog ikke, fordi det kræver normalt ret meget forarbejde, før at du kan begynde, at tjene penge på din kilde til passiv indkomst. Normalt fordi du selv skal skabe din kilde.

For hjemmeside ejere vil kilden, helt naturligt, være deres hjemmesider, hvor de ville skulle placere reklamer. Typisk tilslutter man sig et annoncenetværk som Google Adsense, eller såkaldte Partner programmer.

Det er dog ikke nemt at tjene penge på sine hjemmesider, med mindre man er dygtig til tiltrække besøgende, og dermed fremstille indhold der tiltrækker besøgende på en naturlig måde. Mange har forsøgt at lave falske sider, men den slags dør ofte hurtigt igen – heldigvis!

Passiv indkomst, hvordan?

De fleste brancher har nok en andel som udgør passiv indkomst på forskellige måder. Nedenfor er der nogle eksempler:

  1. Patenter og varemærker: Virksomheder og privat personer betaler afgifter til ejerne af patenterne – dermed er der tale om passiv indkomst for patent ejerne.
  2. Musikbranchen: En musiker eller et band kan i princippet nøjes med at indspille deres musik én gang, og så ellers tjene penge på den resten af livet. Det kræver dog at man er populær, for at man kan tjene gode penge.
  3. Bloggere og hjemmeside ejere: Tjener penge online, blandt andet via internet reklamer.
  4. Investeringer i aktier og værdipapirer: Der kan investeres i aktier, og tjenes penge på udbyttet. Kræver dog at man har en masse penge at investere, og ofte vil der være risiko for, at man mister pengene.

Fælles for dem alle er nok, at det enten kræver hårdt arbejde, eller at man har været rigtig heldig. Eksempelvis en forsker der tilfældigvis gør en ny videnskabelig opdagelse, eller en opfinder der har fået en rigtig god idé.

Passiv indkomst, er det muligt?

For langt de fleste vil det nok kræve at de både skal, være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og at de også spiller deres kort rigtigt. Men det gør det ikke til et mindre relevant spørgsmål.

I det at vi bliver bevidste omkring muligheden, kan vi også overveje, om det er noget vi ønsker at arbejde hen imod, og om det vil være realistisk for os at opnå målet.

Samtidig vil vi også kunne planlægge hvordan vi opnår målet – for mange kunne det meget nemt blive investering i aktier. For andre – måske at starte deres egen virksomhed.

Grundlæggende tror jeg det handler om, at vi ønsker at arbejde så lidt som muligt, så vi får tid til familie, og andre ting der interessere os mere end traditionelt arbejde. Tanken om at skulle gå på arbejde i 8 timer om dagen, kan for mange være meget skræmmende. Det er altså også meget lang tid at bruge på arbejde, måske mest hvis arbejdet så heller ikke interessere en.

Advarsel

Der har igennem tiden været mange svindlere, der har lokket med tilbud om, at man kan tjene en masse penge "hjemme fra sin varme stue", og da rigtig mange er bevidste omkring mulighederne i at tjene penge online, og da de ikke har haft kendskab til hvordan, har de muligvis været lette ofre for disse svindlere.

Samtidig bør man også overveje, om man kan forsvare den måde man tjener sine penge på. Mange af de nemmeste kilder til passiv indkomst udgør desværre svindel af forskellig slags. Det kunne eksempelvis være salg af software, som svindlerne ikke selv har udviklet. Jeg har set en del eksempler på svindlere, der har stjålet open-source software, og markedsført det som deres egne programmer.

I den lette ende af svindel kunne også nævnes oprettelse af såkaldte "made for Adsense" hjemmesider, som enten ikke har noget brugbart indhold, eller som kun har indhold af meget ringe kvalitet. Den slags sider vil typisk blive udelukket af Google.

Og selvfølgelig skal hjemmesideejere ikke manipulere søgeresultaterne i søgemaskinerne, for at få flere besøgende til deres hjemmesider. Det har været meget udbredt tidligere, men effekten har også ofte været kortvarig, da Google heletiden opdatere deres søgemaskine.