Ved at bruge denne side acceptere du samtidig Brugbarts og vores partneres brug af cookies.

Læs mere

Meta Tags og SEO

Betydningen og Brugbarheden af Meta Tags i Søgemaskineoptimering.

Redigeret: 2015-11-13 14:11

Det kan være du støder på folk der anbefaler indsættelse af forskellige metatags på din hjemmeside, normalt har disse tags ikke nogen direkte indflydelse på din sides placering i søgemaskinerne. Men der kan være enkelte undtagelser, eksempelvis med beskrivelses metatagget – kendt som description meta tag på engelsk.

Det er noget tid siden at metatags blev brugt af søgemaskinerne når de skulle placere en given side. Nøgleords metatagget – også kendt som keywords meta tag – bliver ikke brugt af søgemaskinerne mere. Der kan derimod være enkelte sider som stadig anvender det, men generelt anbefales det ikke at inkludere det på ens sider.

Keywords Meta Tag

Der findes ikke nøgleord på samme måde som før i tiden, og de nøgleord der i dag er tale om, er en bred beskrivelse af forskellige vigtige ord som findes hele vejen igennem teksten på en hjemmeside, hvor det før i tiden var begrænset til de ord som blev listet i keywords meta tagget. I dag er der både tale om nøgleord, og nøgle-sætninger – nøglesætninger er ofte vigtigere end nøgleord.

Læs også: Nøgleord og Nøglesætninger

Det anbefales ikke at inkludere et keywords meta tag, da det ikke længere har nogen betydning for hvordan en side placeres i søgemaskinerne.

Description Meta Tag

Beskrivelses meta tagget bliver brugt til at angive en tekst for en side, som kan vises under titlen for siden i søgemaskinerne. Description Meta tagget er det eneste metatag som kan have indflydelse på en sides placering i søgemaskinerne – det kan anbefales at skrive hoved-nøglesætningen for din side en gang i din beskrivelse, det kan være med til at skubbe din side en smule højere op.

Beskrivelses meta tagget kan også være en vigtig ting for dine besøgende, en god beskrivelse kan være med til at fange folks opmærksomhed rundt omkring på søgemaskinerne.

Andre metatags

Der er også andre metatags, hvor de fleste bliver brugt til forskellige tekniske ting. Disse tags vil vi ikke nævne her, da dette er artikel om søgemaskineoptimering.