Ved at bruge denne side acceptere du samtidig Brugbarts og vores partneres brug af cookies.

Læs mere

Kodning i SEO

Kodnings relaterede ting, som kan påvirke din sides placering i søgemaskinerne. Denne vejledning fokusere på ting, som brugen af titel tags, overskrifter, beskrivelses meta tagget og interne links imellem dine sider.

Redigeret: 2013-11-02 20:21

Her er nogle ting hvad angår kodningen af dine sider, som kan have betydning for din sides placering i søgemaskinerne.

Selvom det altid er en god ide at gå efter Gyldig HTML, så er det kun i meget grove tilfælde, hvor gyldigheden har indflydelse. Men som udgangspunkt, gå altid efter gyldig HTML.

Søgemaskine venligt Titel tag

Brug altid et søgemaskine venligt titel tag, med minimalt brug af reklame, eller branding inkluderet.

Hvis du absolut vil inkludere branding, så gør det efter den vigtigste del af titel tagget. Nedenfor ses et acceptabelt eksempel:

Kodning i SEO - Brugbart.com

Hvorimod det næste eksempel vil påvirke din placering i negativ retning.

brugbart.com - Kodning i SEO

Grunden til det er først og fremmest, at folk læser fra venstre til højre, og "scanner" resultaterne efter tekst som ser interessant ud, i forhold til det de søger efter.

Men i teorien kunne det også have indflydelse på hvor relevant en søgemaskine oplever din side, fordi du har inkluderet domænenavnet i titel tagget, noget som ofte ikke er relevant til indholdet på siden. Men har du allerede et godt brand, som allerede er kædet sammen med indholdet, så har det sandsynligvis ikke noget at sige.

Sådan gør Brugbart

Vi har valgt slet ikke at inkludere noget reklame, eller branding i titel tagget. Det har vi alene gjort for at øge vores placering i søgeresultaterne. Denne side vil sikkert blive vist i resultaterne som det ses nedenfor:

Kodning i SEO

Beskrivelse

Et af de eneste meta-tags som kan have indflydelse på en sides placering, er beskrivelses meta tagget. Det kan både bruges til at give folk et bedre indtryk af hvad en side indeholder, og det kan bruges til at gøre din side en smule mere relevant i søgemaskinernes øjne.

Enten indirekte igennem at dine sider får flere kliks, eller direkte igennem at søgemaskinerne kan vælge at bruge dets indholdet, i deres analyser af dine sider.

<title>Kodning i SEO</title>
<meta name="description" content="Kodnings relaterede ting, som kan påvirke din sides placering i søgemaskinerne. Denne vejledning fokusere på ting, som brugen af titel tags, overskrifter, beskrivelses meta tagget og interne links imellem dine sider.">

Ovenstående vil nok fremstå i søgeresultaterne, som noget lingende det set nedenfor:

Kodning i SEO
Kodnings relaterede ting, som kan påvirke din sides placering i søgemaskinerne. Denne vejledning fokusere på ting, som brugen af titel tags, overskrifter, beskrivelses meta tagget og interne links imellem dine sider.

Bemærk. Jeg har bevidst valgt, at gøre opmærksom på det er en Vejledning, til sidst i beskrivelsen. Det har jeg gjort for først at fange brugerens opmærksomhed, ved direkte at skrive hvad siden indeholder, og derefter forsøge at lokke folk til at klikke, ved at give dem et mere præcist indtryk af hvad min side omhandler.

Overskrifter

Den overskrift som har størst betydning i forhold til en sides placering, er den første overskrift som bliver fundet på siden. Det bør altid være h1.

Derfor er det vigtigt, at du ikke har brugt den til dit logo, og altså bruger den til overskrift for sidens indhold. Det er også vigtigt at du bruger overskrifterne rigtigt, og ikke misbruger dem til ting, de ikke skal bruges til.

Links på din side

Den interne link struktur på dine sider har også stor betydning, det er altafgørende at der linkes til alle dine sider, for at de kan blive fundet af søgemaskinerne.

Noget som sikkert vil komme som en overraskelse for de fleste, er at søgemaskinerne faktisk også bruger dine interne links i deres analyser, til at vurdere vigtigheden af dine sider. Derfor kan du, hvor det giver mening, både hjælpe dine brugere lidt, og samtidig vinde lidt opmærksomhed fra søgemaskinerne.

Måden at gøre det på, er at inkludere små "brødkrummer" i dine siders indhold. Hvis du har et ord, eller sætning, relaterede til en anden side på dit domæne, så kan det være en god ide, at lave den et link der føre brugerne til siden når de klikker på det.