Ved at bruge denne side acceptere du samtidig Brugbarts og vores partneres brug af cookies.

Læs mere

Hvordan kodning påvirker SEO

En Vejledning til bedre at kode dine sider, med henblik på større synlighed i søgemaskinerne.

Redigeret: 2015-11-13 14:09

Efterhånden som søgemaskinerne er blevet bedre til at indeksere sider, har HTML kodningen af sider fået mindre betydning. Dvs. Det er blevet svære at manipulere med hvordan enkelte sider placeres, alene ved at ændre aspekter ved en sides kodning.

Google har selv gjort opmærksom på udviklingen, blandt andet i deres webmaster videoer på YouTube, som besvare mange spørgsmål som webmastere måtte have.

Der hvor kodningen har betydning, er omkring den interne linkstruktur. For mange lyder det måske underligt, men hvordan sider bliver linket til internt, kan faktisk have en betydning for deres placering i søgemaskinerne.

Intern linkstruktur

Det er vigtigt at relevante sider bliver linket sammen internt, først og fremmest for dine brugeres skyld, men derefter også så søgemaskinerne kan finde frem til dine sider, og så link-værdi kan sprede sig mere jævnt på dine sider.

Overskrifter (headings)

Modsat det mange tror, så har det ikke længere den store betydning hvordan dine overskrifter optræder. Det er selvfølgelig vigtigt at du anvender dem på en korrekt måde. Dvs. At du ikke misbruger dem til at fremhæve tekst, eller gøre tekst større. Brug i stedet CSS til at ændre udseende på tekst.

I HTML kan man nu vælge at bruge section elementet kombineret med h1 elementet når man laver sektioner, det har visse fordele. Eksempelvis muliggøre det et ubegrænset antal undersektioner, hvor man ved brugen af h2-h6 maks kunne have 5 undersektioner.

Brugen af h1 til sektioner har enten ingen, eller meget lille negativ indflydelse på din placering i søgemaskinerne. Google kan godt finde ud af, at det er den første overskrift på siden som er den vigtigste. Her på Brugbart bruger vi eksempelvis kun h1 til overskrifter.