Ved at bruge denne side acceptere du samtidig Brugbarts og vores partneres brug af cookies.

Læs mere

Kan man Tjene Penge på Blogging?

Kan man tjene penge på blogging?

Redigeret: 2015-04-21 02:20

By. BlueBoden

G15 keyboard with red backlight.

Et helt enkelt svar vil være "Ja!" Man kan godt tjene penge på at blogge, eller have sin egen hjemmeside – endda rigtigt mange penge hvis det ender med at lykkedes. Problemet er bare, at de fleste aldrig vil komme langt nok, til at det ville kunne betale sig for dem.

Potentiellet bliver overvurderet meget i medierne, som har tendens til, kun at fokusere på enkelte enestående tilfælde. De fleste har ikke tilstrækkeligt teknisk viden, til at det vil være realistisk for dem.

Det kan hurtigt blive dyrt, hvis du skal betale andre, for at vedligeholde din hjemmeside. Det problem har jeg ikke, da jeg som selvlært udvikler kan lave alt selv, eller hurtigt finde open-source løsninger der allerede udføre den funktion jeg skal bruge.

Hvor stort er potentiellet?

Generelt vil jeg sige, at det ikke er så stort. I hvert fald hvis vi koncentrere os om den danske del af internettet. Du kan godt finde en eller anden niche, hvor der endnu ikke er så meget konkurrence på internettet, og derved relativt hurtigt opbygge en trafik på nogle tusinder besøgende om måneden. Men når du har nået nichens maksimum, så må du bevæge dig over i andre nicher, for stadig at skabe vækst.

Om den interessere dig er egentlig ikke så relevant, fordi det kan den komme til. Din primære interesse er at producere kvalitets indhold til dine besøgende, af den simple årsag, at der er penge i det – og det er der absolut ikke noget galt i.

Med på plads, så er der to typer af websites. Den ene er en almindelig blog. Bloggen fungere bedst i nuet, og dens indhold vil hurtigt miste værdi. Ofte kan det være en nyheds-baseret blog, hvor du er afhængig af at folk kender din hjemmeside. Den vil modtage forholdsvis lidt trafik fra søgemaskiner, og er derfor meget afhængig af friskt indhold.

Så er der en informativ website, med fokus på vidensdeling og formidling. Den vil typisk have meget indhold, som forbliver relevant i længere tid, og derfor modtage en større mængde trafik fra søgemaskinerne.

Et eksempel kunne være en hjemmeside der deler madopskrifter, eller har fokus på kost og ernæring. Den slags sider kunne også godt fungere som blogs, hvor folk har mulighed for at kommentere på indholdet.

Begrænset målgruppe

Fælles har alle nicher stort set, at de henvender sig til en meget begrænset målgruppe, og når du har nået din målgruppe, så er det vanskeligt at vinde flere besøgende via søgemaskiner, uden at bevæge sig over i andre nicher.

Som resultat vil kvaliteten ofte lide under ens forsøg, på at sprede sig mere bredt, og det vil på sigt kun være skadeligt for ens hjemmeside.

Hvis du udgiver meget indhold af lav kvalitet, så kan det godt fungere i starten. Men efterhånden som andre konkureende hjemmesider får fodfeste, så vil det være svært at bevare dine besøgende. Hellere være kendt som "siden" end at være kendt som "en side".

Det kræver besøgende

Hvis man skal tjene penge på at blogge, så kræver det besøgende. Og her taler vi ikke bare om nogle få tusinde om måneden, men snarer om dagen! Selvfølgelig er der mange måder, at tjene penge på sin hjemmeside på. Men langt de fleste vil nok forsøge sig med reklamer, i hvert fald i starten, hvor de ikke selv har noget at sælge på deres side.

Besøgende har man enten fordi ens hjemmeside er kendt, eller fordi ens indhold tiltrækker mange besøgende via sociale netværks og søgemaskiner. Det kan også være en god ide, at vise sig på de sociale netværks, så brugere kan følge dig, og derved se når du udgiver noget nyt.

Det er den største udfordring, som mange bloggere ser i øjnene. Selvom det potentielle publikum er stort, så er det kun en brøkdel af det potentielle publikum, din hjemmeside vil henvende sig til, og en yderligere brøkdel der vælger din side frem for en anden.

For at få flere besøgende kan man, forsøge sig med søgemaskineoptimering. Ofte vil det være et af de første steder hvor en ny blogger vil forsøge sig, fordi det generelt ikke koster penge, med mindre man betaler en såkaldt SEO ekspert for at hjælpe med optimeringen af ens sider.

Søgemaskine optimering

Problemet med søgemaskine optimering er ofte, at det normalt er en så lille del af, at drive en hjemmeside, at det egentlig ikke er nødvendigt. De teknikker som anvendes, er egentlig "snyde" teknikker. Eksempelvis kunne det være i form af, at placere links på andre hjemmesider, der peger tilbage til ens egen hjemmesider. Den slags er næsten altid spam. Men mange SEO eksperter bruger stadig den slags teknikker, i forsøget på at manipulere siders placering i søgemaskinerne.

Normalt behøver man kun at optimere indholdet på ens egen hjemmeside. Dvs. Titler, overskrifter og tekst baseret indhold på siderne. Og så selvfølgelig sikre sig, at relevante nøgleord og sætninger, rent faktisk optræder på siderne.

Korrekt brug af HTML kan også have relativ stor betydning. For mange vil det betyde, at de skal sikre sig at deres CMS bruger HTML korrekt.

Derfor vil jeg heller aldrig betale penge for søgemaskineoptimering, det er noget som jeg selv klare, og som jeg mener høre under almindeligt webmaster arbejde. Ikke noget der kræver "ekspert" viden, fordi egentlig er det ikke så indviklet som folk gør det til.