Ved at bruge denne side acceptere du samtidig Brugbarts og vores partneres brug af cookies.

Læs mere

HTML strong

Brugt til at fremhæve tekst, indikere råben, eller kraftig tale.

Redigeret: 2015-06-01 04:19

Strong bliver anvendt til at fremhæve tekst, og kan sammenlignes med at ”råbe” i virkeligheden. Man kan eksempelvis bruge Strong til små bidder af tekst, som der ønskes at være fremhævet kraftigt for besøgende.

Ofte vil vil man fremhæve dele af paragraffer af tekst, som vist nedenfor:

<p>Du <b>skal</b> opføre dig ordenligt</p>

Tvivl omkring brugen af strong og b elementerne

Der har hersket en del tvivl omkring, om man skulle bruge b eller strong. I følge HTMLs officielle standard hos WHATWG, er Strong blevet beskrevet som et element, der indikere vigtigheden af tekst. Men som noget nyt har b elementet også fået en betydning, den skal dog ikke bruges til at indikere vigtighed tekst.

Brug i stedet b til at gøre opmærksom på noget, uden at der bliver skiftet tonefald, eller indikeret vigtighed. Dvs. b skal stort set kun bruges, hvor brugen af andre elementer ikke vil være passende.

Strong er et element, der skal bruges til at indikere vigtigheden af ord, eller dele af tekst. Eksempelvis i overskrifter eller paragraffer. Eksempler nedenfor:

<p><strong>Advarsel:</strong> Skibet synker om 5 minutter!</p>
<p><strong>Fejl:</strong> 404 Siden blev ikke fundet</p>

Desto dybere et strong element er placeret, desto vigtigere dets indhold. Se eksemplet:

<h1>Superbolig: <strong>Huset er til salg for <strong>tredje gang</strong></strong></h1>

I ovenstående eksempel siges det, at den vigtigste information i overskriften, er at boligen er til salg for tredje gang.

Det er selvfølgelig teknisk tungt, og måske helt urealistisk, at skulle gå så meget i detaljer med sin HTML. Så måske vil det letteste være, blot at markere overskriften uden brug af ekstra elementer overhovedet.

<h1>Superbolig: Huset er til salg for tredje gang</h1>

Alligevel vil der være tilfælde, hvor det giver mening at bruge strong, eksempelvis når man markere advarsler eller fejl, som vist i tidligere eksempler.