Ved at bruge denne side acceptere du samtidig Brugbarts og vores partneres brug af cookies.

Læs mere

For meget udbetalt i SU, hvad gør du?

Hvad du kan gøre hvis du har fået et FM-krav fra myndighederne.

Redigeret: 2015-05-31 03:55

Det kan være en tung sag at skulle betale SU tilbage, som du har fået udbetalt for meget. Derfor er det vigtigt at du selv sætter dig ind i reglerne i god tid, sådan at du kan undgå eventuelle problemer. Skulle uheldet alligevel være ude, så kan du i visse tilfælde søge om udsættelse.

En af de typiske årsager til for meget udbetalt SU, er ved afbrydelse af en uddannelse, det er derfor vigtigt du overvejer konsekvenserne af at stoppe på en uddannelse, uden at gennemføre forløbet. Det kan også ske at du har tjent mere end du må, ved siden af din SU.

Ofte vil det bedst kunne betale sig, at fortsætte på en uddannelse. Først og fremmest fordi du kommer bagud – og derved potentielt gør det svære for dig selv i fremtiden – men også fordi du risikere at skulle betale SU tilbage.

Tilbagebetaling af SU gæld

Hvis du af en eller anden grund, ikke kan betale hele beløbet tilbage, vil gælden overgå til en såkaldt afviklingsaftale automatisk, og du kan i stedet afdrage på gælden hver måned.

Kan jeg få en afviklingsaftale?

Betaler du ikke hele støttebeløbet tilbage på én gang, sørger Statens Administration for, at du automatisk får en afviklingsaftale. Afviklingen starter måneden efter, at du skulle have betalt via girokortet fra Styrelsen for Videregående Uddannelser. Kravet skal betales tilbage i løbet af tre år, uanset hvor mange penge det drejer sig om.

I reglen skal du afdrage på gælden selvom du er under uddannelse, det skyldes ifl borger.dk at der er tale om for meget udbetalt SU:

Skal jeg betale, hvis jeg er under uddannelse?

Ja, du har pligt til at betale dit krav tilbage, uanset om du fortsat er under uddannelse. Det skyldes, at der er tale om tilbagebetalingen af SU, som du uberettiget har modtaget.

Tilbagebetaling af din gæld

Her gælder det samme som ved SU-lån, nemlig at du til hver en tid kan tilbagebetale hele din gæld på en gang. Så hvis der en dag kommer en venlig kammerat og stikker dig 1 million, så kan du hurtigt betale din studiegæld tilbage :-D

Dine restgældsoplysning kan du tilgå via slevbetjeningen på studielaan.dk

Hvis du ikke kan finde frem til den rigtige side, så prøv med en Google søgning. De har det desværre med at ændre deres sider, og glemme at viderestille de gamle sider, til nye placeringer. Derved kan vi ikke regne med, at når vi linker til en offentlig side, at den så også vil eksistere en gang i fremtiden.

Kilder

  1. Rammer for tilbagebetaling – borger.dk