Ved at bruge denne side acceptere du samtidig Brugbarts og vores partneres brug af cookies.

Læs mere

Farver i HTML og CSS

Lær hvordan du angiver Farver i HTML og CSS - i Web-design er farver meget vigtige.

Redigeret: 2016-01-14 04:40

I HTML og CSS angives Farver på forskellige måder, en af de mest udbredte måder at angive Farver på er HEX - måske fordi det virker nørdet og smart, men HEX farver understøtter ikke alfakanal.

Nyere måder at angive Farver på understøtter også en alfa kanal, det gør det muligt at lave gennemsigtige farver - det kan eksempelvis være nyttigt, hvis ikke man ønsker at andet end farven på et element skal være gennemsigtig.

Farvers Indvirkning på Humøret

Farver kan være med til at påvirke folks humør, det er derfor vigtigt du tænker dig godt om, når du vælger farver til din hjemmeside.

Lyse farver har en tendens til at fremme godt humør, hvor mørke farver kan give en følelse af tristhed. Lyse farver egner sig godt til hjemmesider hvor folk generelt bruger meget tid på læsning - imens mørke farver egner sig bedre til "reklame sider", eller sider med mindre tekst-indhold.

Det er også en god idé at tænke over tekstfarver - sort tekst på hel hvid baggrund ser ikke så godt ud, som hvis man havde brugt lidt tid på at blødgøre farverne. Eks. Tæt på hvid baggrund, med en grå-tonet tekst.

Farve Metoder

Nedenfor er vist en liste over Farve metoder.

  1. Farvenavne
  2. HEX Farver
  3. RGB Farver
  4. RGBA Farver
  5. HSL Farver
  6. HSLA Farver

Hvad er bedst

Der er som sådan ikke en metode der er bedre end andre - men nogle metoder kan åbne op for andre muligheder, eksempelvis RGBA og HSLA, der begge inkludere en alfa kanal - det er altså ikke så afgørende hvilken metode du bruger, så længe du selv er tryg ved at bruge den.

Brugen af div og span