Ved at bruge denne side acceptere du samtidig Brugbarts og vores partneres brug af cookies.

Læs mere

Kan det betale sig at tage SU-lån?

Her vil vi komme ind på hvor vidt det kan betale sig at tage et SU-lån.

Redigeret: 2015-05-31 03:43

Om det kan betale sig at tage et SU-lån afhænger af flere ting. Men siden du sandsynligvis har fundet frem til siden, fordi du søger et svar på nettop det spørgsmål, så betyder det sandsynligvis at du ikke har egentlig brug for pengene.

Studerende tager et SU-lån af mange forskellige grunde, mange simpelthen for at have råd til mad og husleje. Andre spekulere i SU-lånet som et billigt alternativ til banklån, eller de investere pengene.

Vælger du at optage et SU-lån senere i dit uddannelses forløb, kan du få SU med tilbagevirkende kraft. Det vil sige at kan få SÅ-lån for de måneder i året, hvor du ikke har fået det.

SU-lånet som billigt låne alternativ

Mange ser SU-lånet som et billigt låne alternativ til et banklån, og derfor sætter de pengene til side på en opsparingskonto, muligvis med højere rente end en normal konto – pengene vil så være fastlåst indtil de senere kan bruges, og den påløbende rente vil næsten være udlignet.

Siden renten er meget lav på et SU-lån, så kan man også bare lade pengene stå på sin konto, uden at bruge af dem. Derved kan man hurtigt betale det meste tilbage – minus renter – hvis man senere skulle fortryde lånet.

SU-lån som forbrugslån

Generelt er det en dårlig idé at bruge lånte penge til forbrug, da de således vil være effektivt gået tabt, og man vil have en gæld der skal betales af på i år efter endt uddannelse.

En af grundene til studerende vælger at tage et SU-lån, kan selvfølgelig være for at betale husleje og have råd til mad. I den slags tilfælde, vil det måske for mange, være bedre hvis de flyttede hjem til deres forældre. Men samtidig er det også en fordel, at renten på SU-lånet nettop er så lav, for dem som skulle føle sig presset til det.

Der er selvfølgelig mange variabler der skal overvejes, inden man vælger at optage et lån. Generelt er det en god idé at overveje din tilbagebetalings horisont, og din mulige fremtidige omstændigheder.

Er det realistisk at du kan betale lånet tilbage? Vil din økonomi blive voldsomt belastet af de månedlige afdrag? For mange vil det være et rigtigt dårligt tidspunkt i deres liv, at skulle begynde at afdrage på et lån.